Sähkötupakkaa

Jos kuljetettavuus onkin ainut valintakriteeri sinulle niin jolloin valinta on joku micro-malleista (DSE-084, RN-4082, Joye306…), heidän käytettävyys onkin monesti vaikka huomattavasti heikommalla tasolla kuin isommassa kokoluokassa eli en heitä listannut suosituimpien joukkoon. Esittelemme tässä muutaman vahviten käytetyn puhdistustavan. Tuotteet tuotetaan yleensä joko VG taikka PG pohjaisina vai niiden sekoituksena. Halvimmillaan tuotteen voi tilata muutamalla eurolla, vaan tällaisen tuotteen käyttöikä ei usein ole kovinkaan merkittävä.

Budin tankin koko, näin 1 ml, onkin verrattain tyypillinen. Onnistuuko tupakoinnin ja röökin lopettaminen sähkötupakan avulla? Tämä onkin täysin sinusta itsestäsi kiinni, vain keinona se on eräs maailman tehokkaimmista.

Siinäpä sitten voikin itsekin kukin arvailla jota on tilaamassa. Toisaalta sähkötupakassa mikään ei pala, joten terva, häkä sekä näin 50 tupakassa syöpää aiheuttavaa yhdistettä jäävät saamatta. Tuomisen mielestä sähkötupakan käyttäminen ja kannabiksen pössyttely kuuluvat samaan haitalliseen elämäntapaan kuin tupakointi.

Pelottaako sähkötupakka?

Sähkötupakan  keskimmäinen lohko onkin nimeltään höyrystin elikkä porukan kielellä atomisoija. Sähkötupakkaa ei sytytetä tulella, vain tämä voi virtaa laturista ja on voimakkaasti käyttövalmis. Niissä on terveydellisesti haitallisia ainesosia vaan vähemmän kuten tavallisissa savukkeissa. Sähkötupakan vapaan käyttämisen sallimisen pelätään myös lisäävän jonkin verran itsekin tupakointia.

Pullotettujen täyttönesteiden käyttö onkin suositeltava vaihtoehto, jotta ne tulevat pidemmässä käytössä selvästi valmiiksi täytettyjä tankkeja halvemmiksi. Ruumaan menevästä laukusta se voitaisiin takavarikoida epäselvässä tilanteessa. Professori Taru Kinnunen täytyy ongelmana tätä, jotta sähkötupakat ovatkin tupakkateollisuuden valmisteita sekä näiden nikotiinipitoisuus vaihtelee suuresti.

Kaikki höyrystimet ovat kulutustavaraa, ne kestävät joitakin viikkoja. Sähkötupakkaa ei siis myöskään koske tupakkalaki. Lääkkeiltä vaaditaan sekä terapeuttista vaikutusta ja tarkoitusta. Yhdysvaltain valvontaviranomainen FDA löysi vuon­na 2009 sähkötupakan patruunoista karsinogeeneja joten syöpää aiheuttavia aineita sekä tappavia kemikaaleja. Höyrystäjä alkaa kuumentamaan cartomizerin sisällä olevaa nikotiinipitoista makunestettä, muuttaen sen tiiviiksi täysin tupakansavua muistuttavaksi höyryksi, mitä käyttäjä vetää henkeen.