Suomessa on pelattu sulkapalloa vuodesta 1944 alkaen.

Sen lisäksi, niin että grippiä vaihtamalla voikin parantaa otteen pitävyyttä, gripin paksuudella tai kerrosmäärällä pystyy myöskin vaikuttaa kahvan paksuuteen. Eipä tämä pelaaminen usein mailasta kiinni edes jää. Pallon paino on 4,74-5,50 grammaa. Ateenassa 2004 oli messissä Anu Weckström, Kasperi Salo sekä Antti Viitikko. Jänteytykseen tarvitaan näin 10 metriä jännettä ja jänteytystyö kustantaa tavallisesti 20–25 euroa sisältäen jänteen.

Sulkapalloja EI saa säilyttää pakastimessa. Alusta onkin parhaimmillaan joko varsinkin lajia varten valmistettu muovimatto taikka hyvä joustoparketti . Sulkapallo voi lähteä liikkeelle reippaan isosti taikka erittäin vähitellen, eli pelaaminen muuttuu koko ajan iskujen voimakkuuden ja kulman mukaisesti. Mitä palloa aloittelevan pelaajantulee käyttää sekä miksi? Aloitteleville pelaajille sopii mahdollisesti parhaiten korkealaatuinen synteettinen muovipallo.

Sulkapallo on kotoisin Kauko-Idästä

Muovipalloissa turvallinen lähtökohta onyleensä sininen nopeusluokka. Sulkapallon harrastepaikat ja -mahdollisuudet ovatkin Tampereella kohtuullisen hyvällä tolalla. Lisäksimuovisen pallon lentorata onkin helpompi ”omaksua” kuin aitosulkaisen pallon. Ominaisuuksiltaan (nimenomaan pelitaktiikan kannalta oleellisen hidastuvuuden osalta) sekä pelituntumaltaan muovipallo ei yllä aitosulkapallon ominaisuuksiin. Grippi on nopeasti kuluva sekä se pitää uusia muutaman kymmenen pelitunnin välein.

New York Timesin mukaisesti yhdysvaltalainen urheilulääketieteen tutkimuslaitos onkin putkahtanut tulokseen, niin että esimerkiksi baseballissa syöttönopeudet eivät enää kasva. Parhaissa niistä on nuppi kuten aitosulkaisissa palloissa, vain siihen onkin istutettu yhtä kappaletta oleva, sulkia jäljittelevä hame. Cincinnati Redsin Aroldis Chapman heitti syyskuussa 2010 San Diego Padresia vastaan virallisen ennätyslukeman: 105,1 mailia täten näin 170 kilometriä tunnissa. Mailaa kandee pitää höllästi kädessä ja vaikka pyöritellä.

Ennätysvauhdit ovatkin hämmästyttäviä. Suomessakäytetään ylivoimaisesti enimmäkseen nopeus-luokkia 77 sekä 78.Miten pallon nopeusvoidaan testata?Pallon nopeus testataan lyömällä pallo sulkapallokentän takarajan yläpuolelta rennon napakasti yläviistoonnoin 30–40 asteen kulmassa.