Sähköpyörä

Helposti poljettaessa sähköä kuluu vähemmän. Yhteenvetona en oo kokenut suureksi ongelmaksi aiheuta manuaalista tehonsäätöä liukkauden takia. Kävelyä ja pyöräilyä halutaankin lisätä varsinkin lyhyillä matkoilla. Vauhti kiihtyi isosti kahteenkymppiin ja aina 25 km/h asti, joka on isoin avustettu nopeus. Mitä ihmettä?, usea varmasti kysyy kuullessaan nämä luvut. Voisikin ajatella, jotta esimerkiksi työmatkalla käyttäisi aamulla sähkömoottoria keventämään matkaa sekä perille pääsis vailla hikoilua vaikka puku päällä. Varmaan kotimaassa noudatetaan tiukemmin sitä sääntöä , että avustava moottori sammuu, kun nopeus ylittää sallitun 25 km/h. Testasin pyöriä monipuolisessa maastossa, missä olivat sekä hiekkaettä asfalttitietä, jyrkkiä yläja alamäkiä, tiukkoja mutkia sekä kanttareita. Talveksi laittaisin järeät maastopyörän nastarenkaat, ja mikäli haarukan vaihtaminen ei ole liian vaikeaa, lisäksi tän joustohaarukan.

Pari kertaa vuoden aikana piti viedä sähköpyörä sisälle sulamaan että sai vaihdettua takaisin kakkoselle. Klassinen hyvä pyörä painaa 15 kg. Sunnuntaiaamuna tyhjällä maantiellä pyöräillessä saatat erottaa linnunlaulun taustalla heikon hurinan, mikä ei sentään ole tämän häiritsevämpi kuten perinteinen rengasääni. Myös vanhan pyöränsä saattaa muuttaa sähköpyöräksi muuntosarjalla. Voimansiirrossa ilmenee aina pieni tehohäviö. Tämä ei niin reippaan paljoa haitannut, jotta rengas hajosi tän verran myöhään syksyllä koska oli jo hyvä aika vaihtaa talvirenkaisiin.

Väärin mitoitetussa osasarjassa esim moottorin ohjainkontrolleri ei hyödynnä moottorin maksimi vääntöä, patteri ei anna riittävästi virtaa moottorille, vai moottorin heikko hyötysuhde kuluttaa akun tyhjäksi jo lyhyenkin lenkin kuluttua. Moottori sijaitsee etupyörän navassa. Hintaan vaikuttavat erityisesti akun kapasiteetti sekä moottorin ohjaustekniikka. Laki käsittelee siis tätä ajoneuvoa tavallisena polkupyöränä, josta seuraa jotta tämän kuljettamiseen ei tarvita ajokorttia, liikennevakuutusta ei tarvita sekä tämän paikka liikenneväylillä on sama kuin tavallisella polkupyörällä. Ensimmäinen ajatus oli, jotta joku on nimittäin silloin keksinyt tällaisenkin menopelin. Pyörän patteri toimii turvana, jos kesken reissun alkaa uuvuttaa ja voimat tahtovat loppua kesken. Internetissä onkin saatavissa sähköpyöriä sekä maastoon jotta kaupunkiin.

Moottoriavusteisuus mahdollistaa mukavamman matkanteon, sillä poljettaessa vaikuttaa vähemmän vastusta. Akun kapasiteetti onkin 11 Ah. Ei, sähköpyörän ääni on reippaan hiljainen. Varusteiden valinta sähköpyörään on makuja mukavuuskysymys täysin kuin normaalin pyörän tai autonkin kohdalla. Kunnolliset keskimoottorit kuten myös jotkut takanapamoottori tekee näin ja avustus tulee mukaisesti samassa suhteessa kuin voima jota käytetään polkemiseen. Ne kun pyörivät kumpikin eri suuntiin, täten pitää oikein suurennuslasilla huomata kumpi polkimista ovatkin merkattu R:llä ja kumpi L:llä. Eräs maailmanlaajuisista trendeistä liikennesektorilla on elektroninen liikenne.

Sähköpyörä on tavalliseen verrattuna painava, täten tän siirtely sisätiloista pihalle tuntui kömpelöltä. Avustus tekee ajamisesta vaivatonta. Moottori, varustetaso ja laatu vaikuttavat sähköpyörän hintaan, joten on tärkeää valita omiin yksilöllisiin tarpeisiin sopiva malli. Napamoottoreiden asennusleveys onkin 100mm (etumoottori) kuten myös 135mm (takamoottori). Sähköpyörä ladataan kätevästi pistorasiasta. Kuhmalahtelainen Helvi Olkkola on nimittäin tyytyväinen sähköpolkupyörän kokeilujaksoonsa. Pyörä onkin tehokas kulkuväline ja kannustaa liikkumaan, kuitenkin ei sikäli ois asioitakaan. Mikäli polkimia ei pyöritetä koko ajan kunnolla, vaan vaan tän verran, jotta moottori käynnistyy, akkuvirta hupenee varsin suurelta osin.

Varaosia on saatavilla kaikkiin malleihin. Hanke on nimittäin osa valtakunnallista kävelyn ja pyöräilyn tutkimusja kehityshanketta Pyöräilyn esteiden purkaminen sähköavusteisilla ja tavarankuljetuspyörillä. Pohjoismaisiin olosuhteisiin mukautetun pyörän suosion salaisuus ovatkin säädettävä moottori, joka jelppii tarvittaessa lisäämään nopeutta. Sähköpyörä tuo mukavuuttaSähköavusteinen polkupyörä käy erinomaisesti taajama-ajoon. Ajoneuvoasetuksen mukaisesti pienitehoista mopoa koskee tieliikenteessä 25 km/h nopeusrajoitus kuten myös mopoa 45 km/h nopeusrajoitus. Trendi on kuitenkin kasvava. Normisti olen noin 12 kilometrin matkan jälkeen suihkuun valmis, silloin nyt ei putkahtanut ees hiki. Sähköavusteinen polkupyörä tekee kuntoilusta mukavaa. Vaikkapa 300 wattitunnin akulla ajaa kuutisenkymmentä kilometriä.

Innostus lähti siitä, sekä pian meillä olikin jo oma verkkokauppa pystyssä. Reilun 20 minuutin työmatkani kuluessa patteri ei ehdi jäähtyä sikäli paljoa jotta asialla ois väliä. Tää oli silti silloin tällöin tän verran epämiellyttävää, jotta päädyin ostamaan sikana säkissä tuon sähköpyörän, arvosteluja vai testejä pyörästä ei löydetty. Sikäli mikäli sähköpyörän hankkimisen taustalla on vähänkään se, jotta kivalla sähköpyörällä tulee pyöräiltyä enemmän ja vähennettyä varmaan auton käyttöä, niin se on juuri tähän sopiva. Näiden hinnat alkavat 500 eurosta. Ei sähköpyörä kulje pelkästään niin, jotta pistää vaan moottorin päälle.

Se ovatkin säädetty ajoneuvolaissa. Pyörässä on nimittäin avain, ja sille kohtalolle löytyy lukko rungon alta, siinä kesti kauan ennen jahka tajusin, mitä se lukitsee. Jos käytössä onkin kaksi akkkua, tuoreen akun voi vaihtaa väsyneen tilalle. Libbey patentoi kaksimoottorisen sekä kaksiakkuisen sähköpyörän. Sähköavusteisella pyörällä voi tehdä liikkumisesta ja työmatkapyöräilystä hyvän tavan. Silloin kun matka alkaa, moottori kytketään päälle, aletaan polkea ja sähköavustus lisää potkua matkantekoon. Käyttötarkoitus ohjaa pyörän valinnassa; ajetaanko lyhyttä taikka pitkää matkaa ja onko kumien alla asfaltoitu tie vai haastavampi maastoreitti.

Britanniassa myydään yleisesti kolmitoimisia pyöriä, joilla onkin polkuvoimalla sekä sähköavusteisesti liikkumisen myös mahdollista ajaa myöskin pelkällä moottorilla. E-Bikea käytetään enemmän tai vähemmän samalla tavoin kuin skootteria tai moottoripyörää, siis eri tavalla kuin polkupyörää. Lyhyesti sanottuna sähköpyörä. Pälkäneläinen yritys tämä maahan useiden valmistajien pyöriä ja myy myös itse kokoamiaan sähköpyöriä. Toukokuun puolivälistä elokuun loppuun ajoittuneeseen projektiin saattoi etsiä mukaisesti kuka tahansa. Entistä pitempiä matkoja sähköpyöräiltäisiin, tulisi täysin uusia sähköpyöräilijöitä ja nykyisetkin pyöräilisivät aiempaa useammin, työmatkapyöräily lisääntyisi sekä sähköpyöräily joukkoliikenteen liityntämuotona yleistyisi.

Voit tietysti valita lisäksi 0-avustuksen. Kaikki nämä tekijät ovatkin syytä ottaa huomioon sähköpyörän valinnassa, niin että taival taittuisi mahdollisimman huolettomasti niin pitkälle kuin haluat. Tilaisuuteen osallistuneet olivat tyytyväisiä sähköpyöräkokeiluihinsa. Lisäksi kotimaisista ajokausi on lyhyempi kuten Keski-Euroopassa, täten muutama tonnia polkupyörästä voikin tuntua isolta hinnalta. Jokainen eivät sittenkään oo Pedelec 25 –tyyppisiä pyöriä, joukossa on varmaankin sähköskoottereita, jotka eivät ole polkuavusteisia. Viimeisen kevään uutuus, Keski-Euroopasta rantautunut sähköpyörä on yhä kovassa nosteessa. Sähköpyörän voi saada alle tuhannella eurolla, laadukkaat sähköpyörät maksavat noin 2000 euroa.

Sähköpyörä pitää luonnollisesti ladata, toisaalta lataaminen ei vaadi erillisiä latauspisteitä. Yhteistä heille on nimittäin siitä huolimatta se, että ne saavat avustaa polkemista vain 25 km/h asti (muuten he on moottoriajoneuvoja). Sähköavusteisiin pyöriin tutustuttiin maailmanlaajuisten megatrendien, ulkomaisten esimerkkien, yrityksille tehdyn markkinatutkimuksen kuten myös liikennejärjestelmäanalyysin kautta. Latauskerralla tarkoitetaan aivan tyhjentyneen akun latautumista toteen varaukseen. Aina ei kuitenkaan tarvitse hikoilla, vaikka kulkisi sähköpyörällä.

Siksi sähköpyörä on luonnon tuoksuista sekä tunnelmasta nauttivalle kesän makein menopeli. Tuo silti mahtuu farmariauton kyytiin. EU:ssa sallittiin vuonna 2003 direktiivi kaksija kolmipyöräisten moottoriajoneuvojen tyyppihyväksynnästä. Ajattelin kokeiluun hakiessani, että voisin nujertaa mielitekoni sähköavusteisen pyörän hankinnasta, siinä toisin kävi. Sähköpyörä pedelec on kaupunkien liikennesuunnittelun moderni haaste sekä tulevaisuus. Sähköavusteisella pyörällä tehty keskimääräinen matka on ulkomaisten kokemusten mukaan noin 10 km. Siitä pystytään päätellä teoreettinen kantama.