Hedman Partners lähettää kirjeita taas

Hedman Partners vaatii vireillä olevissa oikeusjutuissa 1500-10 000 taalan korvauksia. Mikäli tällä olisi mitään tekemistä piratismin ehkäisyn kanssa, sikäli ensimmäinen kirje olisi huomautus. Poliisi tuote ei kiinnosta, koska kysymys ovat riita asiasta. Joitakin tapauksia on nimittäin jo ilmennyt, jossa näin onkin todistetusti päässyt tapahtumaan. Tää mahdollistaa äärimmäisen nopeat siirtonopeudet. Joskus aiemmin on väitetty, jotta ei netistä pystyy ladata mitään ”vahingossa” esim. väärää linkkiä klikkaamalla, lukuunottamatta kyl sekin on nimittäin periaatteessa mahdollista.

Oikeudenomistajien kirjeille on kaksi syytä. – “Sanotaan niin, jotta keskimäärin kirjeitä lähtee sata per viikko ja prosenttimäärä ovat kasvamaan päin. Tämä on kyllä vaarallista, luulen, jotta jollekin käy vielä huonosti, Hietanen sanoo. Parvet eivät oo maantieteellisesti rajoittuneita, vain samassa parvessa saattaa olla kiinnittyneinä käyttäjiä ympäri maailmaa. Näiden apunsa on asiantuntevaa, joskaan ei pakosti enää hyvin budjettiystävällistä. Hatanmaan mukaisesti Hedman Partners lähettää noin sata huomautuskirjettä mikä viikko, ja tahtia aiotaan yhtiössä kasvattaa entisestään.

Miksi ei lisäksi tosiaan suomalaisvirolaisella asianajotoimistolle. Kuka tahansa, kenellä on yhteys internettiin pystyy reitittää liikennettään TOR-verkkoa pitkin sekä siten meitsin liittymäni vaikutuksesta. Kiristys ovat rikos kotimaisista lain mukaisesti. Lähettämämme kirje on ilmoitus tehdystä havainnosta sekä mahdollisuudesta sopia keksintö hyvittämällä teko ilman oikeudenkäyntiä sekä tästä seuraavia kustannuksia. Verkon käyttöön tarvitaan Internet-yhteys sekä omalle koneelle asennettu yhteysohjelma, joka voi tosin tällä hetkellä olla jo valmiiksi asennettuna esimerkiksi nettiselaimen liitännäisenä. Huomaat, jotta mitään ei tule varmasti tapahtumaan, koska kyseessä on rahastushuijaus. Digitodayn mukaisesti Hedman Partnersin kirjeitä lähetetään tätänykyä jo sata viikossa, kuten myös tahti onkin kasvamaan päin. Jospa voit enemmän kirjeitä toimit joka kerta samalla lailla.

Jokainen hakemuksessa luetellut liittymät ovat täyttäneet tekijänoikeuslain 60 a §:ssä tarkoitetun merkittävyyskynnyksen, vaikka loukkauksen havainnoimishetkellä parvi ei olisikaan vieläkin laajentunut kamalan suureksi. Tällöin Hedman Partners ottaa yhteyttä uudella kirjeellä, mihin kandee olla reagoimatta myös. Satunnaisiin vertaisverkkolataajien IP-osoitteiden haltijoihin siis otetaan yhteyttä sekä pyydetään maksamaan suojelumaksu. Tuhannet ihmiset on saaneet kirjeen, jossa näiden kerrotaan jakaneen elokuvia, tv-sarjoja taikka aikuisviihdettä ja niille ehdotetaan asian sopimista n. Hedman Partners lähettää säännönmukaisesti kirjeitä liittymän haltijoille näiden liittymän avustuksella tapahtuneiden tekijänoikeuden loukkausten johdosta.

Elokuvan vai parin lataaminen internetistä kun vastaa vakavuudeltaan enimmäkseen karkkivarkautta, jos sitäkään. Teimme kirjeensaajille tietopaketin ja rahaa säästävän tuotteen, Turre-Neuvottelijan. Hedman Partnersilla on tottakai mahdollisuus viedä tapaus myös siviilikanteella oikeuteen. Suomalainen lakifirma voi ulkomailta tiedon, että jotakin tiettyä elokuvaa, albumia taikka tietokoneohjelmaa jaetaan oikeudettomasti netissä. Tekijänoikeustrollien poskettomat maksuvaatimukset perustuvat enimmäkseen sille, jotta kuka tahansa parveen liittyvä saa olla tällainen suurjakaja, ja samalla verukkeella he saavat lisäksi markkinaoikeuden antamaan itselleen myönteisen tietojenluovutusmääräyksen. Tämä on jep vaarallista, luulen, jotta jollekin tulee vielä huonosti, Hietanen toteaa. Lakitoimisto aloitti toimintansa kuluvan talven alussa, silloin kun se sai asiakkaikseen aikuisviihteen tuottajia.

Ennen poliisi ois jopa automaattisesti tehnyt kotietsinnän Mäen kotiin ja hänen tietokoneensa ois takavarikoitu tutkinnan ajaksi. Eikö kukaan todellakaan pysty näille mitään? Tehokkain keino pysäyttää kirjekarusellin pyöriminen ovat yksinkertaisesti tehdä siitä kannattamatonta. Tällöin kuka tahansa verkon kantaman pidä sisällään oleskeleva on voinut käyttää liittymää latailuun – eivätkä henkilö pakosti edes asu samassa taloudessa. Kestää vuodesta kahteen, jotta ne etenevät syyttäjän pöydälle. Vailla vastapuolta on päivänselvä argumentoida, että henkilö x liittyi 10 000 suureen swarmiin sekä aiheutti toimillaan merkittävää haittaa.

– Meillä onkin tietty tavoite tästä miten monta IP-osoitetta täytyy saada selvitettyä sekä miten montaa osoitteen haltijaa joutuu pystyä tavoittelemaan. Hatanmaa sanoo, jotta tulevina vuosina oikeudenkäyntejä tullaan ehkä näkemään kymmeniä, lähes satoja vuodessa. Sellaisia kansalaisia ovatkin esimerkiksi toimittajat, ihmisoikeusaktivistit ja ihan tavalliset kansalaiset, joihin joku taho, usein oma valtio, kohdistaa sensuuria sekä jotka saattavat menettää melkein henkensä vailla TOR-verkon tarjoamaa yksityisyyden suojaa. Ironisesti Black Sails -sarja kirjoittaa niistä alkuperäisistä piraateista elikkä merirosvoista. Ja jospa poliisi lähtee kuin lähteekin juttua tutkimaan, ovat poliisin keinot selvitellä tekoa jo valmiiksi melko pienet. Trollien perustelut sikäli teon vakavuutta kuten hyvityssumman oikeellisuuttakaan koskien tuskin kestävät lähempää oikeudellista tarkastelua.

Siispä jos Hedman Partners lähettää viikoittain sata kirjettä, joissa korvaukseksi vaaditaan minimisummaa, liikkuu kirjeiden ympärillä viikkotasolla 60 000 dollarin bisnes. Kanadalaisen tuomioistuimen määräys kaatoi silti ensimmäisen sekä suurimman Popcorn Time -domainin, popcorntime. Liittymän omistaja on nimittäin aina asiaan osallinen ja velvollinen sietämään asian selvittelyä ja mahdollisia jatkotoimia. Asianajotoimistolla ei kuitenkaan oo tilastoja siitä, miten reipas osa sen haaviin jääneistä on nimenomaisesti Popcorn Timen käyttäjiä. Amerikkalaiset elokuvastudiot nostivat oikeusjutun katselupalvelu Popcorn Timeä vastaan sekä saivat kaadettua tän pääsivuston.

Niiden osalta merkittävyyskynnyksen täyttymisessä ei täytyisi olla epäselvyyttä. Siksi yhteydenottoa kirjeen lähettäjiin ei suositella, ainakaan mikäli ei tiedä jo tällä hetkellä kykenevänsä aukottomasti osoittamaan, että ei oo liittymänhaltijana voinut sittenkään olla myös tekijä. Mikäli kyseessä on lievempi teko eli rike, josta ei voi saada vankeustuomiota, ei poliisi pane ilmoituksen tutkintaan yhtä merkittävästi vaivaa. Todettakoon tosin, ettei asiaa koskevissa laeissa yksiselitteisesti vaadita selosteen esillä pitämistä sähköisessä muodossa. Toisaalta jolloin joudut maksamaan teosta, jota et ole tehnyt. Pieniin toimijoihin se kiinnittää huomiota ainoastaan kausi-/kampanjaluonteisesti, esimerkiksi suomalaisen hittiartistin uuden albumin ilmestyessä.

Totaalisen avoimeen ovat pääsy kenellä tahansa, tehdasasetuksena tulevat sekä toiset heikot salasanat pystytään murtaa kevyesti ja jos liittymän haltijan perheenjäsenillä ovat hallussa langattoman verkon salasana, tämä voi myös ongelmitta levitä muillekin, kuten lasten ystäville. Mikäli et oo jakanut mitään väitettyä materiaalia bittorrentilla tai muilla tavoin, olet periaatteessa suojassa. Teleliittymän haltijalle aiheutuvia haittoja rajoittaa se, että tekijänoikeuden haltija saa käyttää luovutettavia infoja vain loukkauksen selvittämiseen ja vaatimusten esittämiseen sekä niin että väärinkäytösten estämiseksi tekijänoikeuden haltijaan sovelletaan sähköisen viestinnän tietosuojalain säännöksiä vaitiolovelvollisuudesta sekä hyväksikäyttökiellosta. Nykyisin oikeuteen vietiin kolme tapausta, mistä kaksi on sovittu hiljaiseksi. – eräät henkilöt ovat ottaneet yhteyttä vanhempiensa puolesta.