Kuinka kovaa pyörällä kannattaa polkea?

Huomattavasti yli 15 kilometriä tunnissa ei kannata polkea. Yli 70 % pyöräilijöiden henkilövahingoista tapahtuu risteyksissä erityisesti kärkikolmiollisissa risteyksissä. Maantiepyöräilyä saattaa harrastaa melkein kaikilla seudun asfalttiteillä. Samalla saat muuta ajateltavaa ja työpäivän paineet purettua. Pyörän omistaa Jyväskylässä noin 90 % talouksista. Polkupyörä edullisesti netistä. Silloin kun satula on saatu sopiviin mittoihin voidaan siirtyä ohjaustangon pariin. Porukan luonnossa voi ja maasto- niin että retkipyöräillä. Näinpä laskisinkin 26 tuumaisen renkaan keston olevan isompi hyöty kuten myös 26 tuumaisen renkaan valintaa tukee myöskin monenlaisten renkaiden varsin hyvä saatavuus kaikkialla maailmassa.

Koska pystymme pitämään toimituskulut mahdollisimman alhaisina, asiakkaan pitää tehdä muutama yksinkertainen vaihe tilauksen vastaanottamisen jälkeen; etupyörän ja polkimien asentaminen sekä ohjaustangon säätäminen. Matalassa ajoasennossa selkälihakset työskentelevät venyneessä asennossa, jolloin selkälihasten vahvistamiseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Tän kestävyys, paino, jäykkyys kuten myös geometriset ominaisuudet – kirjoitetaan joskus runkoarkkitehtuurista – vaikuttavat pyörän ajettavuuteen. Vailla kenkälukkoja ajettaessa kandee opetella ajamaan kyllin pienellä vaihteella. Jos ohitettava poukkoilee hajamielisen oloisesti, voikin kohtelias rimpautus olla paikallaan. Sit alkoikin ehkä mutkikkain muutostyö.

Tottakai on olemassa sikäli sanotusti parempia merkkejä, jotka ovat usein edelläkävijöitä vaikkapa geometrian kehittelyssä. Kiekot ja voimansiirto on nimittäin alkuperäisasussaan, mutta muita pieniä muutoksia sitten piisaakin. Lapset kasvavat sekä kehittyvät eri tahtia, elikkä tärkeintä on, niin että pyörä ovatkin juuri omalle tasolle kiva. Vaihteettomassa pyörässä sekä napavaihdepyörässä ketjut ja rattaat kuluvat huomattavasti hitaamminselvennä sekä uudet osat maksavat huomattavasti vähemmän. Tärkeä taito vaikkapa liikennevaloissa. Pyörätyyppi ovat todella suosittu, että tämä soveltuu monenlaiseen ajoon. Myös hybridit ja maastopyörät on suosittuja pyöräretkivälineitä.

Olen pyöräillyt työmatkat lumettomina kuukausina viimeiset parikymmentä vuotta, eli jaan kybällä pyöräilyviikon iskulauseen ”Ilo irti työmatkasta”. Pyöräily onkin turvallisinta seurassa, että silloinkaan vahinkojen yllättäessä apukin onkin lähellä. Seuraamalla näitä yksinkertaisia ohjeita onnistut varmasti. Onkin painotettu turvallisuutta, lukuunottamatta ei niinkään sujuvuutta. Tähän saakka jopa vailla ainoatakaan rengasrikkoa, silti noilla todella sileillä renkailla ajoinkin koko vuoden sepelikauden. Joustomatkan lisäksi myös pyörän geometria tuntuu maastoominaisuuksin merkittävästi ja aiheesta saisi jo toisen postauksenkin kirjoitettua. Loivemman keulan tuomia etuja saattaa matkia myös siirtymällä lyhyemmän ohjaustangon kannattimen eli stemmin.

Maastopyörästä on muokattu vaativaan harraste- sekä kilpailukäyttöön monia tätä isompi määrä taikka vähemmän muistuttavia pyörätyyppejä, kuten kilpamaastopyörä, alamäkipyörä, freeridepyörä, trail-pyörä, dual-slalompyörä, dirt/street-pyörä sekä trial-pyörä. Vuonna 2009 menehtyneistä pyöräilijöistä 20 % olivat päihtyneitä. Pyöräily on nimittäin suomalaisista toiseksi suosituin liikuntamuoto. Kaikki panostavat ihan hullun lailla. Oikea koko riippuu kuljettajan pituudesta, sekä polkupyörätyypistä. Jo yhdellä laukulla kapistus jahka heilui sekä tärisi kuten mikäkin. Hyväkuntoisia perustäpäreitä liikkuu sillon tällöin miljoonan dollarin hintaan, mutta tällöinkin täytyy hieman tietää mitä ovat tekemässä. Pyöräily on sujuvaa kuten myös turvallista, kun osoittaa selviä käsimerkkejä mutta jahka kääntyy sekä vaihtaa ajolinjaa. Pyöräily on sujuvaa ja turvallista, jahka käyttää asianmukaisia ajovaloja sekä heijastimia hämärällä kelillä.

Samat valot ne pysäyttivät pyöräilijän yhtä lailla kuin autonkin. Yleisesti ottaen maastokäyttöön kannattaa valita täysjousto, mikäli vaan budjetti kestää. Eikä ominaisuuksissa oo nimittäin havaittavissa suurempaa eroa. Pyörä on syytä huoltaa ennen matkalle lähtöä. Polkupyörää ohjataan kääntämällä ohjaustankoa ynnä kallistamalla koko pyörää. Lapselle paras ajoasento on pysty, ja kun painopiste asettuu oikein, tuntuma on vakaa.

Käytännön asiat on myöskin hyvä selvittää: onko määränpäässä tarjolla suihku, joissa vaihdan vaatteet, mihin parkkeeraan pyörän, sekä voinko hoitaa pyörän kanssa vuorokauden muut menot… heidän kysymysten jälkeen työmatkapyöräily onkin sitten pääasiassa kivaa, ympäristöystävällistä sekä terveellistä. Ajoasento retkipyörissä on usein varsin pystyssä mahdollistaen useiden peräkkäisten pitkien päivien viettämisen pyöränselässä mukavasti, sekä helpottaen maisemien sekä liikenteen seuraamista. Norjanreissulle pyörät rupee vihdoin olla kasassa. Poikkeuksena siihen ehkä tilanne, missä rahaa onkin tuhannen euroa sekä täpärikuume on kova. Suomessa alamäkiajo paikkoja löytyy monesti laskettelukeskuksista. Lyhyille matkoille optimoituun aika-ajopyörään verrattuna maantiepyörä tarjoaa ajajalleen mukavamman matkan lisäksi tunteja kestävillä matkoilla.

Etuheijastimen käy olla valkoinen, takaheijastimen punainen ja poljin- ja sivuheijastimien ruskeankeltaisia. Sähköpyörällä poljet itse juuri sikäli huomattavasti kuin haluat, toisaalta saat käyttää sähkömoottoria apuna jyrkissä ylämäissä taikka väsymyksen iskiessä. Loppusyksyllä pyöräteillä ovatkin hyvää tilaa. Alottelijan sekä ainakin naisen on turha hankkii yli 100 0€ pyörää jahka ei ole tarkoitus kuulema ees ajaa kilpaa. Ynnä liian isolla, jotta liian pienellä pyörällä ajaminen on nimittäin vaikeaa. Jospa lapset on liian vähäisiä pyöräilemään, sikäli meiltä löytyy myös lastenistuimet sekä pyörävaunut. Tässäpä kohtaa kannattaa googletella vähän testejä eri vaihtoehdoista sekä kysyä kuitenkin Fillarifoorumin keskusteluissa minkälaisia kokemuksia kyseisistä pyöristä on nimittäin vai pääsisikö jonkun pyörää melkein vähän kokeilemaan.

Eurooppaan suuntautuvalla pyöräretkellä ovat matka suunniteltava huolella. Ajattelin jotakin helppoja polkuja sekä pururataa enimmäkseen ajella Helppoon maastoajoon sekä sekalaiseen käyttämiseen etujousitettu maastopyörä on melko varma valinta. Pyöräily on pikainen sekä tehokas liikennemuoto erityisesti lyhyillä ja keskipitkillä matkoilla. Ota huomioon kuorma- ja pakettiautojen katvealueet. Myös tankolaukun kannessa oleva karttatasku tosiaan tipu tänään miellyttävämmin. Laskentamallissa pyrittiin ottamaan huomioon teiden sekä katujen rakentamisesta koituvat kustannukset ja teiden kulumisesta aiheutuvat kulut.

Kolmas tärkeä taito ovatkin opetella ajamaan mahdollisimman hiljaa mutta suoraan. Toimivalla peruspyörällä ja säähän sopivalla ulkoiluvaatetuksella pääsee reippaan harrastuksen alkuun. Kyl siinä merkitys olisivat ihan metsässä ajaa, siinä en mää mitään downhill-pyörää kyl tarvitse jos maastopyörällä on tarkoitus ajaa pääasiassa maastossa, rupee valinnan varaa olemaan varsin reilusti. Kuljettaja joko istuu polkupyörän satulalla, istuimella vai seisoo polkimilla. Tavallisessa ajoasennossa ollessasi, elikkä kädet hivenen koukussa, ohjaustangon tulisi peittää näkymä etuakseliin.

Maahantuoja sekä pyöräkauppias on käynyt maailman suurimmilla pyörämessuilla Saksan Friedrichshavenissa 20 vuotta. Niiden lisäksi olisivat hyvä olla messissä kulkeva kuusiokolo/yleistyökalu ja pieni pumppu. Retkipyöriin ovatkin mahdollista lastata kiinni suuriakin tavarakuormia. Itse asiassa 7 kilometriä on nimittäin tyylikkään työmatkan enimmäispituus. Väärästä asennosta pystyy aiheutua selkä- tai jalkavaivoja ja polkeminen onkin tehotonta. Vaikka pyörä on nimittäin suunniteltu kestämään ulkoilmaa, onkin tämä silti hyvä säilyttää kuivassa tilassa mahdollisuuksien mukaan. Kypärä päähän sekä baanalle! Työmatkapyöräily on hauskaa kuten myös hyödyllistä. Tee tilaus kotoa käsin ilman jonoja ja tönimistä tai tungosta kaupoissa, mihin vuorokauden aikaan tahansa. Etenkin jos jäljellä ovatkin vähän puuttellisesti kokoja, niin kauppiaat saattavat sortua myymään väärän kokoisen, silloin kun todellisen kokoiset ovat loppuneet, mutta kaupat täytyisi saada aikaiseksi.

Silloin kun varusteet ovat kunnossa, retkellä saattaa keskittyä olennaiseen elikkä nauttimaan luonnonrauhasta ja maisemista. Viimeinen pian liittyykin sitten vaihteisiin. Pyörätyyppi on saavuttanut suosiota erityisesti talvipyöränä, lukuunottamatta yleistynyt myös muun muassa maastopyörävaeltajien ympärivuotisessa käytännössä. Pyöräily tuottaa myös yhteiskunnan kannalta merkittäviä terveyshyötyjä. Puutteet tilastoinnissa vaikeuttavat loukkaantuneiden pyöräilijöiden määrän arviointia. Mikäli ajoitat pyöräilysi suoraan palaveriin, sikäli mukauta vauhti tämän mukaan: sikäli mikäli ajaminen vaikuttaa raskaalta, päädyt palaveriin varmasti puuskuttava ja hikisenä. Vilkkuvan valon käyttö polkupyörässä ei ole kiellettyä, mutta sen lisäksi pyörässä täytyisi olla kiinteä valo, mikä ei vilku.

WHO:n mukaisesti jokainen uusi pyöräilijä aiheuttaa yhteiskunnalle säästöä keskimäärin 0,7 € pyöräiltyä kilometriä kohden. Jos toivoilee kehittyä pyöräilijänä, lenkkien pituutta ja rasitusta kandee vaihdella. Vaihteiston tehtävänä polkupyörässä on nimittäin muuttaa rattaiden välitystä maaston sekä tien pituuskaltevuuden sekä ajajan kunnon ja tarpeiden mukaan. Taittopyörän säilytys on helppoa sekä kotona että työpaikalla, siinä sen voikin ottaa mukaisesti sisätiloihin. Eri valmistajien rungot tuntuvat erilaisilta elikkä on hyvä testata ainakin muutamaa eri merkkiä, niin voi näkemystä pyörien eroista. Terästä pyritään seostaa monilla aineilla, yleisimpinä on kromi, molybdeeni sekä mangaani. Suurin ongelma ovat kuitenkin se, niin että väylät ovat laadullisesti melko heikkoja yhtään esimerkillistä pyörätietä Jyväskylässä taikka Keski-Suomessa ei vieläkin oo.

Älykäs kaupunkipyöräilijä osaa ennakoida myöskin busseihin ja busseista pyörätielle pomppivat jalankulkijat. Vuonna 1995 polkupyöriä tuotettiin 107 miljoonaa kappaletta. Pyöräilijän kandee tarkkailla ajoasentoaan. Tässäpä mittauksessa kandee käyttää apuna luotilankaa. Puoli tuntia reipasta pyöräilyä useampana päivänä viikossa, vähintään 10 minuutin jaksoissa vähentää sydän- ja verisuonisairauksien, diabeteksen ja korkean verenpaineen kehittymisen riskiä. Pituutta voi aina hieman säätää, mutta liian korkea runko on nimittäin liian korkea. Ruotsissa on nyt selvä sähkötrendi.